kraanvogel

In Oost-Azië staat de kraanvogel symbool voor gezondheid, lang leven, trouw en geluk. En in Japan bestaat de legende dat de wens werkelijkheid wordt als iemand 1000 kraanvogels vouwt. Vanuit deze symboliek ben ik begonnen 1000 kraanvogels te ‘vouwen’ van porselein.

 

Doordat elk vogeltje met de hand gevormd is, is elk kraanvogeltje uniek. Daarnaast zijn er vele variaties, van glanzend wit porselein tot zwart, sommige met patronen van gekleurd porselein of beschilderd met speciale keramiekverf die meegeglazuurd is. Mocht je persoonlijke wensen hebben, dan is er veel mogelijk.

 

De afmetingen van elke kraanvogel zijn 6,5 cm hoog en van vleugel tot vleugel 11,5 cm. breed. Mocht u interesse hebben in een porseleinen kraanvogel, dan kunt u contact met mij opnemen.

Om mijn project te volgen, vraag ik  bij elke kraanvogel die naar een nieuwe bestemming is gevlogen, aan de eigenaar of hij/zij een foto kan sturen van de kraanvogel in zijn nieuwe omgeving. Hieronder kunt u de reeds uitgevlogen kraanvogels vinden.