cursus

Het is mogelijk op een vaste ochtend/avond in mijn atelier met klei te komen werken tijdens een doorlopende cursus van september tot en met juni. Instromen is op elk moment mogelijk, ongeacht de ervaring. Tijdens de cursus werkt iedereen aan zijn eigen werk naar keuze. Inspiratie kan gehaald worden uit voorbeeldboeken die in het atelier aanwezig zijn of kan zelf meegenomen worden. Werk kan bijvoorbeeld bestaan uit een vaas, een schaal, een doosje, een bord of figuratieve beelden.  Voor voorbeelden van werk van cursisten kunt u bij de foto impressie kijken.

Er is veel individuele aandacht in groepen van maximaal 6 cursisten. Zo kan iedereen aan verschillende technieken tegelijk werken. In mijn atelier wordt werk veelal opgebouwd uit ringen of kleiner werk vanuit een duimpotje. Er is een kleiwals aanwezig, zodat werk ook met gelijke plakken klei opgebouwd kan worden. En er zijn gipsen mallen die als basis kunnen dienen of ter ondersteuning gebruikt kunnen worden.

Het werk wordt meestal gemaakt van witte klei met fijne chamotte. Er is indien gewenst gekleurde klei of klei met groffe chamotte aanwezig. De werkstukken worden veelal gekleurd met een gekleurde engobe. Dit is een kleipapje waar kleurpigment aan toe is gevoegd. In mijn atelier staan veel voorbeeldproeven van verschillende kleuren, zodat hier eenvoudig een keuze uit gemaakt kan worden. Daarnaast wordt werk ook vaak gekleurd met een gekleurde oxide. Hiermee krijg je hele natuurlijke levendige effecten. Na de biscuitstook wordt een transparant glazuur aangebracht, waardoor het werkstuk mooi afgewerkt is. Als er een voorkeur is voor een ingekleurd glazuur, dan is dit ook mogelijk. Voor het aanbrengen van een gekleurd glazuur is vaak wat meer ervaring gewenst.

Een cursus is op basis van een strippenkaart van 6 keer en kost €125,-. Per deelname wordt een strip afgekruist. Dit geeft de vrijheid een week over te slaan als je een keer verhinderd bent (max. 2 keer per strippenkaart toegestaan). Het cursusgeld is inclusief de klei, de glazuren en het stoken.

Tijden:
donderdagochtend: 9.15 – 11.45 uur
donderdagavond: 19.30 – 22.00 uur
(vanaf sept.) vrijdag: 9.15 – 11.45 uur
Voor opgave en informatie kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier.