(groot)ouder-kind workshop

Klei heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Hoe leuk is het om samen met je (klein)kind de mogelijkheden van klei te ontdekken. In overleg geef ik onderstaande workshops waarin kinderen en eventueel volwassenen in een paar uur tijd elk een eigen werkstuk gaan maken. Een groep bestaat uit minimaal 4 personen tot maximaal 10 personen. Bij een groep groter dan 11 personen kan ik op locatie komen of we kunnen uitwijken naar een locatie bij mij in de buurt. Alle(groot)ouder-kind workshops duren ongeveer 2 uur en kosten €17,50 pp. De workshops zijn inclusief materialen, glazuren en stoken. Het werk kan na ongeveer één maand gestookt opgehaald worden. Voorbeelden van eindresultaten van de verschillende workshop zijn te zien bij de foto impressie. Het is helaas niet mogelijk meerdere workshops tegelijk te combineren en het is ook niet mogelijk individueel op een workshop in te schrijven. Via het contactformulier kunt u contact met mij opnemen om een workshop aan te vragen. Er is keuze uit de volgende workshops:

unieke kommetjes 

Tijdens deze workshop maakt iedereen voor zich een schaaltje. Wordt het een schaaltje met felle kleuren, met een dier eraan hangend, of met een leuke tekst? Er is heel veel mogelijk, zodat je een echt uniek eindresultaat krijgt. Het geheel wordt voorzien van kleur en naderhand krijgt het een glazuurlaagje zodat het ook echt gebruikt kan worden.

klingelende windhanger

Keramiek kan geluid maken als het elkaar raakt. Tijdens deze workshop maakt ieder voor zich een windhanger voor in de tuin. De basis wordt uit de hand gevormd. Vervolgens wordt de hanger gedecoreerd, gekleurd en voorzien van een slinger, zodat hij gaat rammelen.  Het geheel krijgt naderhand een glazuurlaagje zodat het buiten gehangen kan worden.

opvallende tuinsteker

Klei kan ook heel goed buiten gebruikt worden, zoals deze decoratieve tuinsteker die je tussen de planten zet. We beginnen met het maken van een kegel, die je vervolgens vormt naar een dier-, plant- of mensfiguur. Uiteindelijk komt de tuinsteker op een ijzeren prikker te staan.