over atelier@jet

Mijn naam is Riëtte Ballast en sinds 2016 werk ik als keramiste en maak ik handgevormde keramiek. Als docente tekenen en handvaardigheid heb ik altijd grote affiniteit gehad met klei. In 2013 heb ik daarom besloten een keramiekopleiding te gaan doen aan de SBB te Gouda, die ik in 2016 voltooid heb.

Mijn droom is uitgekomen met mijn eigen Atelier@jet. Het ligt tussen de weilanden buiten het dorp Willemsoord (Steenwijkerland, Overijssel) op de kruising Steenwijk, Wolvega, Oldemarkt en Noordwolde. Het buitenleven in de natuur inspireert mij tot organische vormen en natuurlijke kleuren variërend tussen groen-, grijs- en blauwtinten. Deze vertaal ik in levendige glazuren, vaak in contrast met ruwe donkere klei. Daarnaast werk ik graag met porselein, wat ik verwerk tot fragiele objecten die ik beschilder met allerlei technieken. Een overzicht hiervan vindt u in mijn werk.

Naast mijn werk als keramiste, oefen ik mijn beroep van docente uit tijdens de cursussen die ik in mijn atelier aanbied. Meer informatie hierover vindt u onder cursus/workshop.